БФ "КРАЩІ ДРУЗІ"

UA

Деякі підсумки щодо благодійної діяльності у 2023 році

Деякі підсумки щодо благодійної діяльності у 2023 році

У 2023 році в Україні та за її межами відбулося кілька значних подій у сфері благодійності, які відзначилися збільшенням активності та інноваційними підходами до допомоги тим, хто цього потребує.

Благодійні організації та фонди що привнесли значний внесок у розвиток благодійності

Українці безмежно вдячні за ту допомогу, яку отримали і отримують у такий складний час. Ось лише декілька організацій з числа найбільших помічників українців: 

  1. ГО "ВПО України" стала однією з найбільших організацій, яка допомагає внутрішньо переміщеним особам, опрацювавши 250 тисяч звернень та надавши гуманітарну допомогу 150 тисячам громадян​​.
  2. БФ "Армія SOS" активно допомагає українським військовим, зокрема артилеристам, надаючи їм необхідне обладнання та програмне забезпечення​​.
  3. Фонд "KOLO Україна" зосереджений на технологічній підтримці, зібравши значні кошти на потреби оборони України та передавши на передову сотні дронів та засобів зв'язку​​.
  4. ГО "Аеророзвідка" відома своєю розробкою системи "Дельта", яка значно покращує ситуаційну обізнаність на полі бою​​.
  5. Фонд "Голоси дітей" та Leleka Foundation продовжують надавати психологічну та медичну допомогу дітям та медикам на передовій​​.

Національний конкурс "Благодійна Україна-2023"

Цього року конкурс проходить під девізом "Благодійність на захисті України". Конкурс привернув увагу численних благодійних організацій та фондів. Запропоновано 21 колективну, 3 індивідуальні та 3 спеціальні номінації, в тому числі нову номінацію "Синергія добра: ефективне партнерство"​​.

Міжнародна підтримка

Україна у 2023 році отримала значну підтримку від міжнародних організацій. Міжнародні благодійні організації, такі як наприклад CORE Response, заснована Шоном Пенном, відіграли значну роль у допомозі Україні, зокрема, допомагаючи евакуювати та лікувати людей, які опинилися в зоні бойових дій чи постраждали від війни​​.

Загалом, 2023 рік став роком значного розвитку та активізації благодійної діяльності в Україні, з огляду на зростаючі потреби в допомозі через продовження військового конфлікту. Відзначається не тільки збільшення обсягів наданої допомоги, а й інноваційні підходи до благодійності, зокрема, використання сучасних технологій для підтримки українського війська та цивільного населення.