БФ "КРАЩІ ДРУЗІ"

UA

Психологічна підтримка у сфері благодійної діяльності

Психологічна підтримка у сфері благодійної діяльності

Психологічна підтримка

Психологічна підтримка

Багато хто задається питанням: чому у сфері благодійності так багато уваги приділяється організації психологічної підтримки та у чому проявляються психологічні страждання?

Криза психічного здоров'я у світі

Наш світ наразі переживає кризу психічного здоров'я населення. Така криза є наслідком багатьох глобальних процесів, які відбуваються у світі. Основні з них – це війни та кліматичні зміни.

Молодь боїться за своє майбутнє, дорослі сумують через руйнування того світу, з яким пов’язано їх дитинство, а активісти і творчі люди страждають від емоційного вигорання та відчаю.

Посттравматичний стрес у тих хто переживає зараз наслідки війни, як правило, переростає в  постійну депресію.

Дефіцит фахових психологів 

Зазвичай, в таких випадках допомагає індивідуальна терапія з кваліфікованими лікарями. Але, навіть системи охорони здоров'я багатих країн, таких як США, вже не можуть покрити попит на таку терапію. На даний час в Америці понад 150 мільйонів людей живуть у районах, де не вистачає фахівців з психічного здоров'я. За кілька років у країні може виникнути потреба в більш ніж 30000 додаткових психіатрів.

Роль благодійних організацій

В Україні ситуація ще гірша, адже у нас становлення культури спілкування с психологом почало відбуватись не так давно. Відповідно, і кількість фахових спеціалістів у цій сфері жахливо мала. То ж саме благодійні організації взяли на себе тягар інформаційної та організаційної роботи з метою забезпечення психологічної підтримки населення, яке потребує такої допомоги.