БФ "КРАЩІ ДРУЗІ"

UA

В Сумах знову «шахеди»: Як підтримати дитину під час тривог і вибухів

В Сумах знову «шахеди»: Як підтримати дитину під час тривог і вибухів

БПЛА Шахед

БПЛА Шахед

Нажаль, місто Суми знову потерпає від прильотів БПЛА (шахедів), які приносять на нашу землю стрес, руйнування, поранення, смерть. 06.03.2024 року, уночі, були прильоти трьох шахедів, що призвело до гучних вибухів, руйнувань інфраструктури, страждань людей.

В такі моменти, коли ми чуємо звуки повітряних тривог та вибухи, дуже важливо максимально захистити дітей від негативного впливу цих речей на їх психоемоційний стан.

Ось декілька порад батькам, щодо того як поводити себе з дітьми коли вони чують звуки тривог і вибухів:

  1. Будьте поруч з дитиною, не залишайте її одну в кімнаті: Дослідження показують, що присутність батьків, які приділяють увагу дитині, може звести до мінімуму майбутні посттравматичні проблеми.
  2. Заспокоюйте дитину у спосіб відкритого спілкуватися: Запитуйте дитину про те, що вона відчуває і м'яко пояснюйте що відбувається: Підтримуючи зв'язок з дитиною Ви створюєте у неї відчуття безпеки.
  3.  Забезпечуйте фізичну безпеку та комфорт дитині за допомогою фізичного дотику - прогладжування, обіймів: В обіймах батьків дитині легше перенести стрес так як вона відволікається, отримуючи гарні емоції від фізичного контакту з рідною людиною.